Češki turisti častijo Tajvanca, ki je v trenirki in supergah krenil na Triglav

Šokantno...

Vsako leto slovenske gore obišče več tisoč turistov iz Češke. Prepoznamo jih po njihovi tradicionalni obutvi – sandale in nogavice. Nemalokrat pa priboljške v hribe nosijo v Lidl oz. Hofer vrečki. Da o od sonca zapečenih vratovih ne govorimo. Sestop z gore jim po navadi ni potreben, saj jih v dolino večkrat vrne reševalni helikopter.

Za našo spletno stran je spregovoril Jaromir iz Brna. „Samo nebo je meja! To je dokazal naš dragi Tajvanec. Pokazal je veliko mero poguma in premetenosti, saj se je gore lotil zelo slabo obut in to v snežnih razmerah. Kar je seveda dosti bolj nevarno. Naši podvigi so, da se zagozdimo s sandalami v kakšno skalo, ali pa se nam od višine zvrti in ne upamo ne gor ne dol. Včasih nam Lidl vrečka s priboljški kam pade in se poženemo za njo, zato nas dostikrat pride iskat helikopter. A ta Tajvanec je višji nivo. Mi smo Josip Iličič, on je pa Cristiano Ronaldo v pohodništvu. Zasluži si Zlati cepin za ta podvig,“ z veliko mero spoštovanja pove Jaromir.

Tajvancu v čast so Češki planinci pripravili prav posebno gesto. Namreč, želijo se odpovedati imena Češke koče in jo predati njemu. Tako bomo po novem hodili na izlete do Tajvanske koče, ki se nahaja nad Jezerskim, pod Grintovcem. Prav tako bodo vsako leto organizirali tečaj – Kako v supergah hoditi po zasneženih gorah. Kot kaže bomo potrebovali še kakšen helikopter.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: