Kris in zdravilo – Krivi sta Fatima Đ. in njena sestrična

Končno sta znani odgovorni osebi, ki sta zakrivili eno največjih prevar zgodovine v slovenskemu in svetovnemu zdravstvu. Kakšni bodo ukrepi? P.S.: Ne pozabimo, da nas Kris še vedno potrebuje!
Cleangate

Kris in Afera Cleangate

Ekipa Navice.si je včeraj ob 22:24 razkrinkala prevaro svetovnih razsežnosti, ki jo razkrivamo v temu članku.

V središču dogajanja se je nič hudega sluteč tokrat znašel mladi Kris.

Naši predani raziskovalci so ugotovili, da se je za “razpad sistema”, ki ga lahko spremljamo v zadnjih dneh, vse zalomilo na dveh ključnih točkah.

Kljub življenjski ogroženosti naših novinarjev, smo se odločili, da razkrijemo afero “Cleangate”.

Na kratko o dogajanju

Če ste morda zadnji teden preživeli v luknji brez interneta, televizije in radija, je tukaj za vas kratek povzetek aktualnega dogajanja.

Slovenijo je pred kratkim pretresla zgodba o dečku Krisu s spinalno mišično atrofijo. Bolezen je rešljiva z enkratnim odmerkom zdravila, ki pa stane 2,1 milijona evrov.

Ko je odpovedala državna zdravstvena blagajna je skupaj stopil slovenski narod in odločno zakorakal proti ciljnemu znesku.

1. Fatima in ZZZZZS

Zavod zmede za zdravstveno zelo zavarovanje Slovenije po zaslugi prevarantke Fatime ostal finančno izčrpan!

Gospodična Fatima je namreč v organizaciji zaposlena že 8 let. Ambiciozna čistilka je takrat ob sklenitvi pogodbe zapisala, da se bo na delavno mesto prevažala iz Štepanjskega nasleja – blok 8b.

Po enemu letu dela, pa se je preselila v blok 8c in se tako lokaciji svoje službe približala za skorajda 50 metrov! Barabinka tega ni sporočila svojim nadrejenim in je zaradi tega neupravičeno prejemala višje nadomestilo za prevoz na delo…

7 let take prevare se nekje mora poznati, kajne?

In tako hitro zmanjka denarja v blagajni.

Pogosto slišimo, da Fatima ni nič kriva, ampak omenjen zavod zakonsko ne more financirati zdravila, ker je registrirano v ZDA. Pa je to res?

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ):
Pravica do zdravljenja v tujini
44.a člen
Zavarovana oseba ima pravico do pregleda, preiskave ali zdravljenja v tujini oziroma do povračila stroškov teh storitev, če so v Republiki Sloveniji izčrpane možnosti zdravljenja, s pregledom, preiskavo ali z zdravljenjem v tujini pa je utemeljeno pričakovati ozdravitev ali izboljšanje ali preprečitev nadaljnjega slabšanja zdravstvenega stanja.
Stroški zdravstvenih storitev iz prejšnjega odstavka se zavarovani osebi povrnejo v višini dejanskih stroškov teh storitev v državi, v kateri so bile uveljavljene.

2. Adaleta in ameriška farmacija

Kako lahko zdravilo stane preko 2 milijona evrov?

S tem vprašanjem se aktivno ukvarja tudi 54-letni Jože iz Moravč, ki pravi, da ima isto recepturo tudi doma v garaži, samo mu je ne zaradi “pravic uporabe in patentov” ne dovolijo ponuditi na trg. 

“20 evru na ruko, pa dam, sam n sme nben vedt!”
– Jože

Lahko smo le veseli, da sta nas država in EU pred kratkim zavarovali pred smrtno nevarnimi učinki konoplje in CBD ekstraktov, ki se zdaj ne smejo uporabljati v zdravstvene namene! Uf, smo si prihranili žrtev!

Pa se vrnimo na aktualno tematiko!

Kaj je ušpičila sestrična prej omenjene Fatime Đ., gospa Adaleta.

Tudi ona je po specializaciji čistilni tehnik. S svojo zagnanostjo, pa je napredovala bistveno hitreje od svoje sestrične, in tako že pred dvajsetimi leti zavzela ugleden položaj osebne čistilke gospoda farmacevtskega direktorja.

Prav tega, ki je bil odgovoren za razvoj zdravila. (Zaradi možnosti nadaljnjega obratovanja portala in želje po dihanju zraka vsaj še nekaj let, teh imen ne bomo razkrivali.)

Po nastopu na delovnemu mestu, ji je bilo že prvi dan jasno zapovedano: “18 direktorjevih luksuznih avtomobilov je potrebno vsak dan oprati”. 

V svojih ambicijah, pa je Adaleta žal izgubila svoj moralni kompas! Da bi se dokazala, je vsak avto vsak dan oprala dvakrat. In na račun svoje prevare v obdobju svojega delovanja dvakrat prejela 2 % povišico!

Po razkritju prevare na Navice.si, pričakujemo sojenje sodišča Adaleti za negospodarsko ravnanje, onesnaževanje in korporativno prevaro.

Dan za dnem, cent na cent in tukaj je cena 2,1 milijona!

Pa vseeno. Dajmo, samo še malo…

Ne bodimo sedaj kreteni in rešimo nastalo situacijo.

1. na TRR društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki vodi akcijo za Krisa, lahko nakažete želeni znesek: TRR SI56 0510 0801 6627 635 (sklic: NRC ali 99, namen: ZA KRISA),

2. pošljete SMS-sporočilo KRIS5 na 1919, s čimer darujete 5 evrov.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: