12-letnik zaradi Placebo efekta napihal 0,52 ‰ 

Osnovnošolec Martin iz Ivančne Gorice se je napil z otroškim šampanjcem, ki ne vsebuje alkohola.

Praznovanje

Praznovanje rojstnega dne bo ostalo v posebnem spominu za druščino iz Ivančne Gorice.

Dva 11-letnika in en 12-letnik, so si ob praznovanju rojstnega dne privoščili brezalkoholni otroški šampanjec, ki je na slavljenca pustil globok pečat. Kaj se je pravzaprav dogajalo smo vprašali direktno Martina: »Dan se je začel precej normalno. Najprej smo s prijatelji čez dan metali petarde. Uspelo nam je razstreliti kar nekaj kaselcev in flaš. Potem smo šli k meni domov kjer smo skupaj z našimi družinami praznovali moj rojstni dan. Tamo smo igrali Playstation in ob 20:08, točno ob uri, ko sem rojen, nam je mami prinesla otroški šampanjec.

Odprli smo ga in začeli nazdravljati, jaz sem spil mislim da tri kozarce. Blaž in Danijel sta mi rekla, da se od tega šampanjca lahko napijem in res sem se. Kaj je bilo za tem se ne spomnim.«

Luknja v spominu

Ker ima Martinov spomin precej veliko luknjo smo za dogajanje po 20. uri povprašali Blaža: »Z Danijelom sva ga hecala, da se od tega res lahko napije, čeprav šampanjec ne vsebuje alkohola. Toda kot kaže je uspel sam sebe prepričati, da je pijan. Začel se je vesti čudno, od Danijela mami je grabil za rit, pred vsemi je prižgal cigareto in grozil, da bo naju z Danijelom pretepel, če mu ne zrihtamo »avto na daljinca«, da se zabava. Na koncu je odpeljal očetov avto in se sam prijavil na policijo.«

Placebo efekt

Tako imenovani Placebo efekt je na Martina tako močno vplival, da je ta res napihal 0,52 ‰, so nam sporočili s policijske postaje Ivančna Gorica. Martin za kazen mesec dni ne bo smel  uporabljati tabličnega računalnika.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: