Begunci se množično pritožujejo nad pomankanjem pločnikov v Sloveniji

Šokantno...

 

Nezadovoljstvo prebežnikov iz dneva v dan narašča. Kot, da neuspeli požig šotorjev (zgoreli sta samo dve tretjini vseh) ne bi bil dovolj, se morajo spoprijemati še s pomankanjem pločnikov ob glavnih cestah.

Življenje migranta je vse prej kot lahko. Vsakodnevno se borimo s tem, da zagotovimo dovolj polnilcev za naše iPhone, da najdemo gorivo za požig šotorjev, zdaj pa moramo še hoditi po cesti, ki nima pločnika. Prebivalce take države je lahko sram. Tudi ceste niso v najboljšem stanju. Ko se bom čez nekaj let vozil iz Nemčije proti domu, ne mislim peljati po teh luknjah,“ je za našo spletno stran povedal Al Hasani Dinadžad Nusri, eden od beguncev.

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omrzel pomirja tenzije: „Z begunci bomo privarčevali pri urejanju cestišč. Ker množično hodijo ob cesti, so bankine dobro utrjene, tudi trava ne zarašča cestišča zaradi njih. S policijo se že dogovarjamo, da jih usmerijo po dolenjski magistrali čez Ljubljano in nato čez Kranj in Jesenice v Avstrijo. Tako bomo utrdili bankino in počistili plevel na daljši cesti, kot, če jih pošljemo direktno iz Brežic v Avstrijo. Ko se begunci razmnožijo in začnejo preganjati Nemce, bodo ti utrdili še nasprotno stran cestišča. Tako bo volk sit in koza cela.“

Vse državljane, ki v tem trenutku hočejo pomagati državi pozivam, da se odmaknejo od računalnika in skupaj z begucni pomagajo utrjevati bankino,“ je še dodal minister.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: