Delavci na cestah jezni na turiste, ker delajo gnečo na avtocestah!

Šokantno...

Zadnji vikend v avgustu je tisti čas, ko naše avtoceste preplavijo kolone turistov, ki se vračajo z letnega dopusta. V največjem številu gre za Avstrijce, Nemce, Čehe, Slovake, Poljake in mnoge druge srednjeevropske narode, ki se vračajo z letovanja na Jadranu.

Ena večjih kolon nastaja na gorenjski avtocesti v smeri proti Avstriji. Prav na tem območju je naša ekipa prišla v stik z delovno enoto podjetja CGP (op.p. Cestno gradbeno podjetje), ki ravno v teh dneh obnavlja vozni pas na odseku Radovljica-Lesce. Pred naš mikrofon je stopil delovodja Fikret Begović: »Vsako leto ista zgodba. Ravno, ko mi zapremo del avtoceste in začnemo obnavljati vozišče se vsuje kolono turistov,« vidno vznemirjen pove Fiko, kot ga kličejo sodelavci in doda, »sploh si ne morete predstavljati kako težko je delati, ko se mimo tebe po polžje vozi kolona vozil. Ko si vzamemo pavzo vsi ti turisti, ki se takrat peljejo mimo mislijo, da mi nič ne delamo. Ne vem zakaj vsi potujejo domov ravno zdaj, ko mi delamo. In potem pravijo, da smo mi krivi, ker je gneča na cesti.«

Fikret je jezen na turiste.
Fikret je jezen na turiste.

Poskušali smo dobiti tudi mnenje turistov, ki so se ravno takrat vračali domov. Jürgen iz Fürstenfeldbrucka je bil pripravljen deliti svoje mnenje. Iz izjave več kot očitnega Nemca smo uspeli razbrati le: »Balkanische faul … Teure Vignette … Ich werde eine kremšnjita auf See Bled essen.«

Kot smo uspeli izvedeti iz CGP-ja bodo dela na gorenjskem kraku trajala še dva tedna, potem pa do junija naslednje leto ne planirajo večjih vzdrževalnih del.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: