Delavec javne uprave pobegnil z delovnega mesta. Če ga srečate, ravnajte po naslednjih navodilih!

Šokantno...

Danes okoli 10:54 je z Upravne enote Ljubljana – izpostava Moste zbežal 42-letni Jože K.. Moški ni nevaren, vseeno pa upoštevajte naslednja navodila.

S policijske postaje Ljubljana-Moste so nam sporočili, da je javni uslužbenec Jože K. zbežal z delovnega mesta na Upravni enoti in se napotil v smeri proti Centru. Nazadnje je bil viden na Trubarjevi cesti.

Kako ravnati s pobeglim v primeru, da ga srečamo smo se pogovarjali s psihiatrom dr. Ivanom Mezgecem, ki nam je razložil: »Zavedati se morate, da je gospod Jože pod velikim stresom. Dnevno spije po 6, 7 kavic, osem ur na delovnem mestu je potrebno nekako preživeti, ne gre vedno s klepetanjem na Facebook-u in igranjem igric. Potem je tu še sekiranje zaradi vikenda, ki je zgrajen na črno, pa zmanjšanje regresa in božičnice, sodelavka vedno visi na telefonu in se pogovarja o lakih za nohte … Stvari se naberejo in potem poči. Ker se pobegli ne zaveda krutosti realnega sveta je najbolje, da v primeru soočenja z njim ustvarite njemu domače okolje, kot ga ima na delovnem mestu. To dosežemo tako:

  • Skuhajte mu kavo in načnite temo, kjer boste nekaj blatili, najbolje se obnese tema o težkih delovnih razmerah v javnem sektorju.
  • Ne omenjajte besed: vikend, regres in božičnica.
  • Z alkoholnimi pijačami ne morete zgrešiti.
  • Pojdite s pobeglim za dve do tri ure na kosilo, tam ne pozabite na prvo točko tega seznama.
  • Spet pojdite na kavico.
  • Vedno stremite k temu, da bo pogovor destruktiven in negativno naravnan.
  • Točno ob 15:00 uri ga zgrabite in odpeljite domov.«

Dr. Mezgec nam zagotavlja, da bomo z zgornjimi sedmimi koraki pričarali vzdušje, ki ga pobegli vsak dan doživlja na delovnem mestu in se bo tako lažje sprostil. Ne pozabite tega deliti naprej in tako pripomoči k rešitvi javnega uslužbenca!

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: