Gorenjski kmet uvedel varčevalni ukrep! Krave bodo pasle umetno travo!

Šokantno...

Kmet Ivan L. iz Bohinjske Bele, ki se ukvarja z živinorejo – v lasti ima trideset glav goveda – se je spomnil načina, kako privarčevati pri krmi svojih krav.

“Zaradi vse večjih stroškov, ki smo jih deležni tudi mi kmetovalci sem bil prisiljen v to, da iščem ugodnejše načine za prehranjevanje govedi. Inspiracijo sem dobil, ko sem sina odpeljal na trening nogometa, tam sicer trenirajo na umetni travi. Govoril sem z vzdrževalcem, ki mi je povedal, da je umetna trava dobra investicija, saj so zelo nizki stroški vzdrževanja, na voljo je tudi pozimi in nikoli je ne zmanjka. Enkrat jo položiš in imaš deset let mir. Takrat mi je kliknilo,” nam je zaupal iznajdljivi kmet. Ivan bo, preden dobi svojo umetno travo, krave pasel kar na bližnjem nogometnem igrišču z umetno travo. Zanimivo bo spremljati kako bo na Ivanov “izum” reagirala država. Ali bo deležen kakšne pomoči za brilijantno idejo, ali bo to še en podjetniški um, ki bo boljšo podporo dobil v tujini?

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: