IZPOVED OPERNE PEVKE: priznala, da besedila sploh ne pozna. Izgovarja le samoglasnike!

Šokantno...

Ruska operna pevka Anna Netrebko se je izpovedala. Za naš portal je potrdila, da ne zna besedila niti ene pesmi. Poje le v samoglasnikih.

Res je, ne poznam besedil pesmi. Saj tako ali tako nihče ne razume kaj se pri operi poje. Ljudje tja hodijo, ker je to kao kulturno. Po navadi samo izgovarjam črke a, i in redko kdaj tudi e. Obiskovalce pa vedno ploskajo in po koncu predstave hočejo še. Govorila sem tudi z drugimi opernimi pevkami in potrdile so mi isto. To vsi počnemo,“ je bila iskrena Anna Netrebko.

Pozanimali smo se kaj o tem menijo ljubitelji opere. Pred naš mikrofon je stopila 62-letna Marija iz Ljubljane: „Meni je vseeno kaj pojejo. Na opero hodim, ker to kulturni ljudje pač delamo. Drugače mi gre to piskanje res na živce. Precej bolje bi bilo, da bi kulturni ljudje npr. hodili na rock koncerte, to bi bil res užitek. A tako pač je, kulturniki hodimo na opero in balet, pa čeprav je to res bedarija. Sploh balet, komu se da to gledati? A če si kulturen, je treba kakšno stvar tudi pretrpeti.“.

Od drugih ljubiteljev kulture smo izvedeli, da tudi nihče ne razume raznih abstraktnih slik, ki jih lahko vidimo v muzeju. Toda med kulturniki je „in“, če se delaš, da ti je to zanimivo, zato to vsi kulturniki tudi počnejo.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: