Jajce in kokoška zopet v nesoglasju: kdo je bil prvi?

Šokantno...

Jajce in kokoška zopet v nesoglasju: kdo je bil prvi?                                   

Včeraj pozno popoldan, ko gredo že kokoši spat in se jajca že zdavnaj ne valijo več, sta se v Kamniku iz ekološke kmetije Jeršin le našli dve izjemi. Namreč kokoška Jerca in jajce Erik sta imela 3-dnevno obletnico poznanstva. Ker se to ne zgodi sleherni dan, sta se jo odločila proslaviti. Odšla sta v bližnjo kavarno Perla caffe BAR, kjer sta večer začela v dobrih ritmih in fenomenalnem glasebenem vzdušju.

Po nekaj »takratkih« jajčnega likerja Bombardino se je zabava še bolj razvnela, energija sprostila in debata okrepila. Ravno ko se je po zvočnikih zaslišal hit septembra »Lepo je biti kokoš« od Svetlane Makarovič, je Jerca na glas pomislila: »Ti jajce, veš, pa je res lepo biti kokoš! Nesemo jajca, jemo odlične prigrizke in super se ujamemo z ostalo perutnino. Pa še prve smo bile!«. Erik se je strinjal, seveda pa zaradi svojega ega in alkoholnih čustev ni mogel brez opazke in ji v obraz zabičal, da brez njih sploh ne bi obstajale! »Če ste kvalitetne kokoši, ste samo zaradi kvalitetnih jajc in nič drugega. Še vsak bik ve, da je bilo jajce prvo. Včasih se res obnašaš kot prava KURA!«

Njegov komentar jo je pošteno razburil. Razprla je krila, se zavihtela nad njim in mu prislonila eno okoli lupine. Erik je v trenutku padel v nezavest, sekundo za tem pa od šoka še kokoš. Gostje so začeli paničariti, prijazni natakarji kamniške kavarne pa so hitro poklicali urgentno številko Kam ambulanta d.o.o. ter prosili za nujno pomoč. Med tem časom se jima je zavest vrnila, stanje v Parla caffe BAR pa se je hvala bogu umirilo. Veterinarji so opazili le malo počene lupine in ranjen beljak; pri kokoši pa zlomljen kljun in malo manj perja. Po burni noči so ju odposlali domov in pojasnili da ni bilo ne jajce, ne kura prej, ampak petelin!

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: