Janković bo zaprl promet na ljubljanski obvoznici. Nastalo bo sprehajališče!

Šokantno...

 

Po zaprtju slovenske ceste si je župan našega največjega mesta zastavil nov cilj – sprehejališče na obvoznici.

»Najlepše mesto na svetu ima vsak dan, vse več sprehajalcev. Po tem, ko smo za promet zaprli strogi center, smo morali podobno storiti še na slovenski cesti. Ampak število sprehajalcev, med njimi je vedno več turistov, iz dneva v dan strmo narašča. Tisti, ki me poznajo vedo, da sem ambiciozen, zato se bom lotil obvoznice,« nam je zaupal župan Zoran Janković.

»Vozni in odstavni pas bomo zaprli in naredili traso za pešce. Po prehitevalnem pasu bodo lahko vozili le avtobusi in taksisti. Načrtujemo tudi izgradnjo 700 novih lokalov, kjer se bodo mimoidoči lahko osvežili,« je še dodal.

Prebivalci metropole se zaprtja obvoznice za promet veselijo. Kot pravijo, jih najbolj moti gneča v jutranjih in popoldanskih urah. Te sedaj tam ne bo več, razen tiste, kjer so udeleženci pešci in kolesarji. Po končanem projektu »Sprehodi se po obvoznici« se bo vodstvo Mestne občine Ljubljana lotilo še zaprtja Celovške in Dunajske ceste.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: