Japonski turist storil samomor, ker ni napolnil dodatne baterije za digitalni fotoaparat

Šokantno...

 

Masahiko Yokohama, 57-letni japonski turist, si je danes zjutraj ob 9:53, na lokaciji predjamski grad pri Postojnski jami vzel življenje.

Japonec Masahiko si je skupaj z 47-imi ostalimi sorojaki v Postojno prišel ogledat jamo in predjamski grad. Ogled jame je minil v prešernem vzdušju, bliskavice so sevale na vse konce, Masahikova verjetno še najbolj pogosto. Mogoče je bil prav to razlog, da se je baterija zdaj že pokojnika spraznila, ko je skupina prispela pred omenjeni grad. Yokohama je sicer imel s seboj rezervno baterijo a, ko je le to vstavil je opazil, da je popolnoma prazna. Nemudoma si je okrog glave zavezal trak in skočil v prepad.

Za mnenje o nenavadnem dogodku smo vprašali vodiča skupine Hidetoshija, ki prav tako prihaja z Japonske: „To ni pri nas nič nenavadnega. Masahiko je ravnal pravilno. S praznim digitalcom japonski turist ne more opravljati osnovnega poslanstva – fotografiranja. Pri nas smo ljudje navajeni, da se sami kaznujemo in samomor je ena najbolj pogostih oblik kazni. Lansko leto sem izgubil sodelavaca, ker je zamudil vlak, zato se je ulegel na tire in tam počakal naslednjega.“

Hidetoshi nam je še zaupal, da zaradi podobnih pripetljajev, na vsakem potovanju izgubijo približno 5% turistov.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: