Maribor bo gostil evropske igre

Šokantno...

Po tem, ko so  v Mariboru leta 2013 neuspešno poskusili organizirati zimsko univerzijado, so se odločili, da vtis popravijo z organizacijo evropskih iger 2019. Geslo iger bo: tokrat smo res pripravljeni.

Dolgo časa se je ugibalo, katero mesto bo naslednje gostilo najboljše evropske športnike in športnice. Letošnje, prve igre, je organizirala azerbajdžanska prestolnica Baku, zaradi zapletov pa še ni naslednjega gostitelja. Zdaj se je kot rešitev ponudil Maribor.

»Glede na to, da smo že skoraj izpeljali zimsko univerzijado, ni bojazni, da nam z evropskimi igrami nebi uspelo,« navdušeno pravi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec. »Uporabili bomo že izgrajeno infrastrukturo, ki jo bomo za potrebe iger obnovili in prilagodili. Košarko 3×3 bodo na primer igrali na šolskih igriščih, za gorsko kolesarjenje bomo uporabili smučarske proge, za vodne športe pa najeli Ptujsko jezero. Obisk je s tem zagotovljen, od tega pa bodo veliko odnesle tudi lokalne skupnosti.«

Tudi kar se tiče namestitve kakih 6000 športnikov in še več navijačev naj bi bilo vse urejeno – povečali bodo Zgornji in Spodnji Duplek, tudi z namenom, da se naseljema ne bomo več posmehovali. »Edini večji gradnji bosta stadion za otvoritev in zaključek, ter kompleksi naselij za športnike, spremljevalce, novinarje in navijače,« nadaljuje župan: »Stadion bo sprejel okrog 30.000 gledalcev, da Ljubljani vzamemo primat največjega stadiona pri nas, Zgornji in Spodnji Duplek pa bomo povečali, da jima damo pomembno mesto na zemljevidu.«

Glede finančnih sredstev župan zatrjuje, da so, in da se bodo znašla na pravih mestih. V vodstvu Evropskega olimpijskega komiteja je bilo nekaj časa čutiti dvome, ki so se naposled razblinili s predlogom, da v športni program umestimo tudi slovenska nacionalna športa, zavist in metanje polen pod noge.

Optimizem v Mariboru je na vrhuncu. Glede na to, s kakšnimi črkami smo se v šport vpisali z organizacijo univerzijade 2013, bodo evropske igre gotovo uspešne. Izbrano je že geslo »Tokrat smo res pripravljeni«, glede maskote pa je še nekaj vprašanj: ali bo to Stojan Auer ali Franc Kangler.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: