Martin Strel: poleg sveta bom preplaval še Bermudski trikotnik!

Šokantno...

Martin Strel, naš zmagoslavni maratonski plavalec in večkratni svetovni rekorder v plavanju na dolgih progah, je ne dolgo nazaj na svoj seznam želja in dosežkov dodal še dokaj skromno zamisel; preplavati cel svet… Za preprosto nalogo si je zadal 450 dni za več kot 16.000 kilometrov. »Ah, kaj pa je to,« pravi Strel. A to mu ni bilo dovolj, namreč odločil se je, da bo naredil manjši ovinek in preplaval še slavnostni Bermudski trikotnik!

Pri Navicah.si nas je človek, ki bo 1. oktobra stopil v 61 leta, z zadnjo izjavo malce presenetil, zato smo se odločili, da naredimo kratek obisk do Phoenixa v Arizoni, kjer Strel trenutno biva, in ga malo bolj povprašamo, če ne drugega, pa na en kozarec rujnega.

Martin pravi: » Ja, res je. Veste, nekega dne sem povabil svoje ameriške prijatelje, s katerimi igram golf, na degustacijo svojega domačega cvička, da bi jim dokazal, da po drugem kozarcu res ni več tako kisel. No, po nekaj flašah rdečega, sem pomislil, kaj lahko še naredim. Drugače sem zelo skromen človek in se ne želim hvaliti, ampak privoščim si lahko praktično vse, kar hočem. Takrat sem se zavezal, da bom aktiven vsaj še deset let, torej do 70. leta. Povedal sem jim, da bom preplaval cel svet, nakar je Mike Tyson (moj sosed) dal idejo, naj grem čez Bermudski trikotnik, ki je znan po množičnih izginotjih ladij, letal in še kaj. Meni se je zdela odlična ideja, se bom pa že natreniral do 22. marca, saj imam doma bazen. Morski psi me pustijo pri miru, saj nimajo radi alkohola, piranj in drugih morskih živali se pa ne bojim; veste, vedno plavam s švicarskim nožem na desni nogi. In zdaj smo tukaj.«.

Tako smo do dna spili še zadnji sod cvička, poslušali igranje Martinove kitare, na koncu mu še zaželeli veliko veliko sreče in odšli nazaj v Slovenijo!

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: