Mladi čefurji zahtevajo semaforje s silhueto bluetooth zvočnika

Šokantno...

Po tem, ko je ministrica Bratuškova odobrila semaforje z ženskimi liki, so se zdaj oglasili še čefurji. Iz vseh večjih Ljubljanskih okrajev in Jesenic, dežujejo pritožbe naslovljene na ministrstvo za infrastrukturo.

Superministrica je z odobritvijo semaforjev z žensko silhueto dodobra razburkala slovensko javnost. Najbolj ogorčeni so mladi čefurji, ki zdaj iščejo svoj košček pravde. Več o tem nam je povedal neuradni vodja upora Asmir iz Spodnje Šiške: „To nas je ful prizadel. Mislim, da imamo tudi mi svoje pravice. Nimamo nič proti, da so nekateri semaforji v obliki ženskega lika, ampak zahtevamo še take, ki bodo imeli bluetooth zvočnik. Vse odkar so prenosni zvočniki v modi, širimo kulturo glasbe, ki jo poslušamo. Skoraj na vsakem semaforju v Ljubljani najdete kakšnega posameznika, ki na svojem zvočniku posluša npr. Bubo Korelija, Jalo Brata ali Sandro Afriko.

Kot meni Asmir, s tem skrbijo za širitev kulturnega dogajanja v naši državi. Podporo bodo iskali tudi na ministrstvu za Kulturo, od koder zaenkrat še nismo prejeli odgovora. Ob tem še dodaja: „S kulturnim dogajanjem ne bogatimo samo prehode za pešce in pločnike, to počnemo tudi na avtobusih, zato bomo od LPP-ja zahtevali, da nam postavijo posebne sedeže v zadnjem delu avtobusa, kjer bo boljša akustika in možnost napajanja naših zvočnikov. Ne bomo se ustavili tukaj!“

Čefurji niso edini, ki zahtevajo semaforje s svojimi liki. Kot smo izvedeli, bodo enake pravice iskali še istospolno usmerjeni (semafor v obliki dveh moških z balonom oz. dveh žensk z balonom) in upokojenci (silhueto moškega ali ženske, ki vleče voziček s katerim gredo upokojenci v trgovino).

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: