Na Mlekomatih boste sedaj lahko dojili otroke!

Šokantno...

Zaradi vse večjega povpraševanja po mleku za dojenčke bodo na Mlekomatih uvedli dojke, kjer boste lahko nahranili svojega mališana. Odpira se 500 novih delovnih mest za ženske.

Ministrstvo za kmetijstvo se je odločilo povečati prodajo na vse bolj popularnih mlekomatih, zato bodo na njih uvedli dojenje za dojenčke. »Opazili smo, da imajo mamice pri prehranjevanju svojih dojenčkov mnogo težav, saj dostikrat ni časa za izpumpavanje mleka, mleko v prahu pa ni najbolj zdrava in poceni alternativa. Zato smo prišli do ideje, da bi dojenčke lahko nahranili kar na mlekomatih, ki jih lahko najdemo v vseh večjih naseljih v Sloveniji. Za ceno enega evra bo otrok lahko cuzal mleko tri minute. Na voljo bodo tudi večji paketi in popusti za zveste stranke,« nam je zaupal minister Židan.

Mleko bodo zagotavljale ženske iz Kitajske, ker je to najcenejša oblika delovne sile. Za kvaliteto mleka bodo morale skrbeti tako, da bodo jedle po strogih predpisih. Več  o tem nam je zaupal vodja projekta Miran Bertoncelj: »Ženske, ki bodo na mlekomatih dojile otroke gredo skozi strogo selekcijo, kjer merimo koliko mleka lahko dajo in kakšna je vsebnost mleka. Vse ženske morajo biti popolnoma zdrave, preglede pa bodo opravljale na pol leta. Poskrbljeno bo tudi za njihovo prehrano, ki v večini vsebuje kravje mleko in otrobe. Če bo kakšen otrok slučajno zavrnil dojko, jo bodo lahko posule s sladkorjem v prahu. Na začetku bomo zaposlovali zgolj Kitajke, ki bodo delale za 120 € na mesec. Če bo projekt postal profitabilen, bomo začeli odpirati tudi nova delovna mesta za Slovenke.«

Poleg dojenčkov bodo na račun prišli tudi odrasli, vendar zgolj v večernih urah (med 22:00 in 6:00). Odrasla tarifa za minuto cuzanja bo znašala 5 €, storitev pa ne bo vsebovala mleka.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: