Najstnik izključen iz družbe, ker je prazno vinsko steklenico odvrgel v koš za smeti.

Šokantno...

17-letnega Gala P. iz Ljubljane so se prijatelji odrekli. Vzrok za to, je obnašanje mladeniča. Ta je med popivanjem v enem izmed ljubljanskih parkov, vinsko steklenico, za tem, ko jo je izpraznil, vrgel v koš za smeti.

»Tako kot vsak petek zvečer, smo se tudi tokrat z družbo dobili v parku in se napili s poceni alkoholom. Sprva je kazalo, da bo to samo še en klasičen petkov večer; izzivanje mimoidočih, razbijanje steklenic, uriniranje po rožah, nadlegovanje punc … potem pa zagledam Gala, kako steklenico vina, ki jo je ravnokar izpraznil odvrže v koš za smeti,« nam dogajanje dotičnega petkovega večera začne razlagati Galov bivši prijatelj Jaka.

Z zgodbo je nadaljeval Blaž, še eden izmed bivših Galovih nekdanjih prijateljev: »Z Galom se poznava vse od vrtca, nisem pričakoval kaj takega od njega. Vedno smo skupaj delali ‘pizdarije’, potem gre pa vreči steklenico v koš za smeti. Počutim se izdanega. To je isto, kot da bi bil edini v razredu, ki nebi šprical matematike. S tem je pokazal svoj pravi obraz in kar se mene tiče sva zaključila za vedno.«

Galov oče Jurij, se kot pravi, počuti osramočenega: »Kot, da nebi bil moj sin. Ko sem bil jaz mlad, smo vsak petek kakšno ušpičili. Razbijanje steklenic po parkih je bila le ena od naših folklor. Po navadi smo prevrnili kakšen kontejner, ali celo ulično svetilko. Znalo se je tudi zgoditi, da smo kakšnega Yugota prijeli in odnesli v sosednjo ulico, da bi lastnik mislil, da je ukraden. Ta moj pa meče steklenice v koš! Za to je vse kriva žena, ki mu ne pusti niti preklinjati, kaj šele kaj ušpičiti. Le kaj bo nastalo iz takšnega otroka?«

Gal pred naše mikrofone ni želel. Pravi, da se počuti krivega. Nekdanjim prijateljem se je za svoje dejanje že opravičil, a ga ti ne želijo sprejeti nazaj v družbo. »Enkrat izdajalec, vedno izdajalec,« so mu odgovorili. Toda Gal ne želi odnehati. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se je vpisal v poslabševalni dom Amirja Nadarevića v ljubljanskih Dravljah.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: