Pirangate dobil epilog: Piranski zaliv in Piran bomo zamenjali za Čakovec z okolico!

Šokantno...

Zunanji minister Karl Erjavec in hrvaška ministrica za zunanje zadeve Vesna Pusić sta določila novo mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sage o arbitraži je kot kaže (končno) konec. Erjavec in Pusićeva sta se vendarle uspela dogovoriti o tem, kje bo stala nova meja. Slovenci bomo Piranski zaliv skupaj s Piranom zamenjali za Čakovec in njegovo okolico.

»Mislim, da je tak dogovor koristen za obe strani. Međimurje ima narečje, ki je zelo podobno slovenskemu jeziku, zato se bodo tamkajšnji prebivalci hitro naučili govoriti naš jezik. Nezaposlenost je v Čakovcu z okolico približno 22%, podobno kot v sosednjem Prekmurju, zato se bodo prebivalci hitro poistovetili eni z drugim. Poleg tega pa moj pes Lord zelo rad zahaja v omenjeno pokrajino, kar je bil tudi dodaten motiv za dogovor,« je po sestanku s Pusićevo dejal naš zunanji minister Karl Erjavec.

Pusićeva z dogovorom ni najbolj zadovoljna, saj meni, da jih čaka še veliko dela: »Table bodo sedaj morale biti trojezične, saj bodo poleg obstoječih slovenskih in italijanskih napisov, zdaj morali stati še hrvaški. Potem pa je potrebno preimenovati še vse ulice in ceste, pa zgraditi Konzum in Plodine prodajni center …«

Kako pa ste z dogovorom zadovoljni vi, dragi bralci? Zapišite svoje mnenje v spodnji komentar.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: