Ribič na Ljubljanici ujel Renault Cliota!

Šokantno...

30-letni Jure U., ki se z ribištvom ukvarja že skoraj dvajset let, je včeraj končno prišel na svoj račun. Med rutinskim popoldanskim ribolovom, je njegovo vabo ugriznila karoserija Renaulta Clia. Postal je junak.

»Z Juretom se že dolgo poznava, vse od najinih ribolovskih začetkov. Skoraj vsak dan se popoldan odpraviva na Ljubljanico, kjer kakšno uro probava kaj ujeti. Letošnje leto ni ravno ‘plodno’. Po navadi se zgodi, da ujameva kakšno wc školjko, ali pa vrata. Tu pa tam, se najde tudi kakšen Tomos Automatic. Že dolgo pa se ni zgodilo, da bi kdo od nas na Ljubljanici ujel karoserijo avtomobila,« pove Juretov prijatelj Bojan.

Jure je na svoj ulov, kakopak, ponosen: »Najboljši občutek v življenju! Skoraj dvajset let hodim lovit in največ kar sem do sedaj uspel ujeti je žensko kolo Pony. Zdaj sem končno prišel do svojih pet minut slave. Moram priznati, da Cliota ni bilo lahko zvleči iz vode. Vidi se, da je zagrizela močnejša različica dizla. Z bencinarjem 1.2 bi hitro opravil, ta pa me je precej namučil,« se dogodka spominja ta trenutek najbolj popularen ribič v mestu.

»Ko je začel vleči (Clio), je Bojan takoj rekel, da gre za nekaj velikega. Jaz o tem sploh nisem razmišljal, samo vlekel sem. Iz vode je pogledal sprednji konec in takrat sem se zavedal, da gre za nekaj, česar se bom spominjal celo življenje. Postavil sem se v stabilen položaj in z ga zadnjimi atomi močmi v celoti privlekel na površje. Z Bojanom sva ga ukrotila in vrgla v koš k ostalemu ulovu,« nam Jure natančno opiše potek ulova.

V rivalskih ribiških družinah so bili sprva skeptični: »Ko smo za novico izvedeli, smo mislili, da gre za klasično nabijanje. Saj veste kakšni smo ribiči? Radi se zlažemo, ko gre za dolžino, predvsem ulova. Odhitel sem na kraj dogodka, kjer sem zagledal Jureta, ki se bahavo slika s svojo trofejo. Takrat sem videl, da ne gre za šalo,« razloži Boris, član rivalske ribiške družine in doda, »podrl je moj rekord star 22 let. Jaz sem bil namreč tisti, ki je ujel karoserijo Yuga 45 leta 1993.«

Jure je postal junak. Ne le slovenski, temveč globalni. Je edini ribič na svetu, ki ima na steni v sobi trofejo karoserije Renault Clia, 1.5 dCi.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: