Uslužbenec javne uprave podrl rekord v gledanju na uro med delovnim časom

Šokantno...

Javna uprava ima novega junaka! Ljubljančan Darko B., ki dela na Upravni enoti Ljubljana, je med delovnim časom na uro gledal 7 ur in 16 minut. S tem je postal nov rekorder in idol vseh zaposlenih v državnem aparatu.

Darkov šef Marko ni skrival ponosa nad svojim podrejenim. „Neverjeten je! Kaj takega nisem videl še nikoli, pa sem tu zaposlen že 26 let. Eni smo spretni v kofetkanju, drugi v jamranju kako veliko dela imamo, Darko pa je nekaj povsem drugega. Seveda vsi komaj čakamo, kdaj se bo izmena končala in zaradi tega veliko gledamo na uro, toda ne tako intenzivno in dolgo kot Darko. Tukaj ne gre samo za talent, svojo veščino je dolgo razvijal. Brez trdega dela in odrekanja ne bi šlo. Zamislite samo koliko kavic s sodelavci je moral izpustiti, da je prišel do tega? Koliko brskanja po Facebooku, Darko nikoli ni naredil, ker je ves čas gledal na uro? Kapo dol!“ Navdušenja nad dosežkom Ljubljančana ni skrival niti Minister za javno upravo Rudi Medved. Ta je odredil, da se v vsako pisarno postavi Darkova slika, ki je sinonim za idealnega delavca javne uprave.

Čeprav v tem trenutku zanj vlada ogromno zanimanje, smo Darka uspeli dobiti pred naše mikrofone. Zaupal nam je, kako mu je uspelo podreti rekord: „Po navadi se zjutraj štempljamo in s sodelavci spijemo kavico. To traja približno eno uro, včasih malo več. Odločil sem se, da kavo preskočim in že takrat začnem gledati na uro, saj sem komaj čakal kdaj bo šihta konec. Ko so vsi prišli nazaj s kave so začeli z jamranjem o tem, kako veliko dela jih čaka, tudi to sem preskočil in še naprej gledal na uro. Nato je bil že čas za malico, zato sem si vzel 30 minut in pojedel ričet s klobaso v menzi. Ko sem se vrnil, sem moral obdelati eno vlogo, za to sem porabil 14 minut. Nato sem do konca izmene še naprej gledal na uro in tako mi je uspelo.“

V naše uredništvo dobivamo vse več zgodb delavcev javne uprave o rekordih na drugih področjih. Zato je Minister Medved že razpisal Olimpijado, kjer bodo uslužbenci tekmovali v zehanju, igranju igric, kofetkanju, čenčanju, jamranju, vzemanju neobstoječih bolniških, klepetanju na družabnih omrežjih in zaposlovanju sorodnikov. Dragi bralci, če imate še kakšen predlog glede disciplin, nam ga prosimo pustite v spodnjem komentarju.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: