V pretepu družine Strojan poškodovanih 52 oseb

Šokantno...

 

Včeraj, v četrtke zvečer ob 19:52 je bila policija obveščena o izgredu v Rojah. Policisti so odhiteli na kraj dogodka, kjer so presenečeno opazili pretep med starima znancema policije Igorjem in Rajkom Strojanom in ostalimi člani družine. Do pretepa naj bi prišlo, ker Igor po treh letih ne more pozabiti slavne skladbe Wernerja – Ne gane me, katero so mu vsiljevali z radiem še v času, ko je živel v Rojah.

»Ne morem pozabiti slavne Wernejeve pesmi. Ko sem živel še v rojah 3 leta nazaj sem želel, da če jo že poslušajo, naj jo poslušajo vsaj na nižji jakosti. Moje želje seveda niso upoštevali in so mi peli »ne gane me ne gane me srce je kakor kamen« in še zvišali jakost. Najbolj je bila pesem všeč Rajku in mami Smreki, katera sta tudi »kupila« Wernerjev singel v trgovini in ga dala otrokom, kateri so ga stalno vrteli po radiu. Ni važno ali je bil dan ali noč, vedno ena in ista pjesma CELIH 5 LET. Zaradi tega sem se tudi odselil in minila so že TRI LETA! Ta pesem mi ne gre iz glave, zato sem z družino prišel po odškodnino. Sprva sem se želel pogovoriti z bratom, ampak sem vedel, da iz te moke ne bo kruha. Otroci so med potjo ukradli stop znak in njegov steber sem uporabil kot glavno sredstvo sporazumevanja. Pritekel sem najprej do otrok in jim razbil radio s CD-jem od Wernerja, nato sem s pomočjo sredstva za sporazumevanje utišal še kakih 10 otrok, dokler mi palica ni padla iz rok. Nadaljeval sem z golimi pestmi in če jih ni bilo še vsaj 20 jih ni bilo nič. Pri temu so mi seveda pomagali moji otroci. V tem času so iz hiše pritekli še Rajko s preostalo družinoi in nastal je vsesplošen pretep v katerega je bila vpletena cela družina. Takrat se mi je pred očmi stemnilo« je ekskluzivno povedal za Navice Igor Strojan.

Odpravili smo se še na policijsko postajo, kjer so nam vodilni policisti povedali, da so bili o izgredu obveščeni in na kraj dogodka poslali policijsko vozilo. Sodeč po zapisniku je imelo vozilo težave s kitajsko pnevmatiko, zato patrulja ni prispela na cilj, čeprav sta nam policista povedala povsem drugačno zgodbo.

»Prihitela sva na cilj in zagledala ogromen pretep z okrog 50 ljudi. Kar nekaj ljudi je že ležalo na tleh. Ne vem ali od pijače, AIDS-a ali le prevelikega udarca. Stvar sva opazovala iz varne razdalje saj nisva želela dobiti kakih bolezni in z žarometi osvetlila prizorišče, da sva bolje videla dogajanje. Vse skupaj je postajalo zanimivo. Po zraku so leteli zobje, »ljudje« so pa okrog tekali z noži, kladivi, krampi in ostalimi ukradenimi stvarmi, zato sva začela staviti kdo bo zmagal. Poklicala sva okrepitve in prišla so še štiri policijska vozila, kjer smo skupaj opazovali pretep. Vsi policisti smo se s stavami strinjali in vsak dali na kup 10 €, izbrali svojega favorita in napeto spremljali dogajanje. Pretep je trajal vse do devete ure in na koncu je bilo prisebnih še okrog 20 ljudi. Kdo je zmagal ne vemo, zato smo vzeli vsak svojih 10 € in odšli nazaj na delo. V poročilo smo napisali, da smo imeli težavo s pnevmatiko in so nam še štiri enote pomagale pri menjavi gume« je v smehu povedal policist Marjan.

V trenutku, ko so se zadeve umirile je prispelo tudi reševalno vozilo, kjer je nudilo oskrbo 52 poškodovanim. Reševalci so huje poškodovane želeli odpeljati v UKC Ljubljana ampak so to ostro zavračali in vztrajali pri temu, da se počutijo odlično. Med nudenjem oskrbe so neznane osebe oropale vozilo in jim vzeli kisikovo jeklenko, voziček za prevoz oškodovancev, medicinske igle in morfij. Reševalci so odhiteli v bazo, saj so se bali, da bodo ostali še brez česa drugega in tam poklicali policijo in napisali zapisnik o kraji. Zoper neznanega storilca so podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče v Ljubljani.

Igor nam je še povedal, da so se z Rajkom »sporazumno« dogovorili, da otrokom »kupi« nov radio in najnovejši hit Wernerja – Na kožo pisana in v jezi ves v modricah kričal na nas, da se zgodba še zdaleč ni končala.

Novinarja Navic sva se tudi odpravila v Roje, kjer sva želela preveriti še drugo plat zgodbe. Romi so naju pričakali z odprtimi rokami in od naju zahtevali denar, kamero in ključe od avta.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: