V Sloveniji sprejeli nov zakon o porodnišnicah. Od sedaj naprej bodo za časa poroda poleg partnerja, lahko prisotni tudi dejanski očetje!!

Šokantno...

Juhu za Slovenijo! Če se prej kdo ni čutil ponosnega državljana, se je to danes zagotovo spremenilo! Dneva, 15. 9. 2015, se bomo vedno spominjali, ko se je naša majhna država vpisala v knjigo velikih dosežkov. Medtem ko se v Ameriki potegujejo za enakopravnost in istospolno poroko, se je pri nas končno razrešilo mnogo bolj pomembno vprašanje, vezano na število prisotnih oseb pri porodu »Ljubimec, ali ne ljubimec?«…. LJUBIMEC!

Prejeli smo že kar nekaj klicev bioloških očetov, največ kar iz štajerskega konca. Prvi je poklical Miran Kuničič iz majhne vasice blizu Ptuja, Zamušani. Miran je dejal: »Ka si ti ja nor, tak sn vesel, da mi gate skoro vun gledajo! Ko mi je punca prfič povedala: »Noseča sn!« sn mislo, da se mi bo ščamalo. Jaz doma otroka, žena tak samo tv nonstop bulji, pa ka naj ti jaz naredim zaj. Pa dobro, sn si mislu sam sebi, da sn pa že res prehudo reagiro, mulim se pa res nea. Tak da sn jo poklico, sma se zmenila, njeni pubec pa nima nič proti, če sn še jaz poleg, samo da naj liter šnopca s sabo prinesem, da bo čaga, pa bo vredi. Vete, zaj pa komaj čakam da bo na toti svet privekal moj knedl pa da se ga bom fsekal z alkoholom, da bom gotof!«

Kontaktirali smo tudi vodjo oddelka ljubljanske porodnišnice, dr. Zvoneta Peharca, ki nam je obrazložil, na podlagi česa je bil sprejet novi zakon. »Skozi leta se je število prešuštnikov kar precej povečalo, kar načeloma naj ne bi smelo vplivati na porodnišnico… a vendarle je! Ker so biološki očetje želeli biti vključeni v rojstvo njihovega otroka, a jim to ni bilo dovoljeno, so se nam kljub 41 babicam uspeli pretihotapiti v porodno sobo. Najpogosteje so se skrili v koše za perilo, pod porodne postelje, nekateri so se celo našemili v medicinsko sestro!! Lahko si predstavljate, kaj se je zgodilo, ko se je kakšen znašel v napačni porodni sobi. Po dolgem premisleku smo se le odločili, da omogočimo prisotnost tudi dejanskim očetom. Paj naj bo volk sit in koza cela!«

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: