V ŽIVO: Spremljajte prihod beguncev iz Hrvaške v Slovenijo

Šokantno...

Prvi begunci so že v Sloveniji. Na tej spletni strani lahko spremljate kaj točno se dogaja.

17:05; prvi begunci so že prispeli v Slovenijo. Tam jih je dočakala Častna garda in predsednik države, ki bo imel krajši govor in beguncem zaželel dobrodošlico.

17:12; oblasti so potrdile, da bodo ob Kolpi postavili šotorišče. Begunci za zdaj posedajo na travi in preko bluetooth zvočnika poslušajo sirijsko narodno glasbo. Na območje šotorišča jim je uspelo pretihotapiti brezalkoholno pivo in otroški šampanjec.

17:26; policija je pričela s postavljanjem šotorov. Navodila jim niso najbolj jasna, palce od šotora so sicer sestavili, ampak zdaj ne vedo skozi katere luknje jih je treba poriniti. Pomoč lahko dobijo v sosednjem kampu, vendar se še niso dogovorili, kdo bo šel vprašat, ker je vsem nerodno.

17:36; predsednik države Borut Pahor je pravkar naredil prvi selfie z nekaj begunkami. Zdaj čaka, da mu pripeljejo ozvočenje, da se bo lahko drl: “To mi deli miška mala!”

17:44; glasba, ki jo begunci vrtijo na bluetooth zvočniku, že moti prve sosede, ki so poklicali policijo, a se ta ni odzvala, ker še vedno postavlja šotore. Eden od policajev se je opogumil in nemškega turista iz sosednjega kampa prosil za pomoč. Ta jim sedaj pomaga postaviti šotor. Malo ga čudno gledajo, ker je nudist.

17:47; eden od beguncev domačinu Jožetu razlaga, da Sirija ni dobila ime po siru.

17:52; Pahorju so pravkar pripeljali ozvočenje. Vzdušje že spominja na četvorko na Slovenski cesti v Ljubljani.

17:53; veliko beguncev še ni uspelo prečkati meje, saj je tam nastala gneča. Namreč veliko turistov se šele zdaj vrača z morja. Policija priporoča beguncem, da izberejo kakšen drug mejni prehod, da se izognejo gneči.

17:58; Policija je postavila prvi šotor, vendar so šele sedaj opazili, da so narobe obrnili prevleko. Vse morajo storiti od začetka. Nemca so oglobili, ker ni bil oblečen na javnem mestu.

18:02; nekaj beguncev se je zaradi placebo efekta napilo od brezalkoholnega piva. Najbolj vinjen je prijel bluetooth zvočnik in začel groziti, da ga bo razbil, če mu ne prinesejo kebaba. Policija je že ukrepala in poslala enega policaja v Črnomelj po kebab.

18:23; policaj je jeznemu beguncu prinesel kebab, a se je ta še bolj razjezil, ker je naročil brez čebule. Spet bo treba v Črnomelj. Medtem prvi šotor že stoji.

18:44; skupina beguncev išče primeren prostor, kjer bodo začeli graditi đamijo. Parcelo kjer bo stal bazar so že našli.

19:01; nekaj beguncev je že našlo partnerke s slovenskim državljanstvom, ki se bodo z njimi poročile zaradi papirjev.

19:19; šotorišču se je pridružil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je beguncem zagotovil, da se bodo junija 2016 že lahko kopali v Ljubljanici. Nekaterim je ponudil prenočišče v nedokončanem delu Stožic.

19:21; postavljanju šotorov se je zdaj pridružil tudi Pahor, ki vedno rad pomaga pri podobnih opravilih.

19:25; od placebo efekta najbolj vinjeni begunci zdaj v krogu objeti pojejo Đurđevdan je.

19:31; Pahor sprašuje begunce kje so kupili bluetooth zvočnik, ker bi on tudi rabil nekaj podobnega. Bojda so ga naročili na izbrani-izdelki.si

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: