ZLG: »Vreme je treba ukiniti, saj povzroča slabo voljo!«

Šokantno...

Evropski parlament bo odločal o tem, ali bomo obdržali vreme.

Evropski parlament je po predlogu o ukinitvi prestavljanja ure na poletni čas dobil na mizo nov dokument: Predlog o ukinitvi vremena. »V zadnjem času smo priča globalnemu segrevanju in hitremu spreminjanju vremena, ki povzroča slabo voljo, zastoje na cestah, kar posledično pomeni izgubo v podjetjih, ki se ukvarjajo s transportom in še veliko več,« razlagajo v taboru Za Ljudi Gre (ZLG), v novoustanovljeni iniciativi, ki se zavzema za ukinitev vremena.

Na drugi strani v Zavodu za ohranjanje vremena pravijo, da je tako razmišljanje povsem nedopustno, saj je vreme nekaj, kar nas spremlja od vedno. »Za dobro vzgojo in socializiranost človeka je nujno, da vreme obstaja, saj to oblikuje številne socialne in modne smernice,« pravijo zagovorniki ter dodajajo: »Predstavljajte si, kako nerodno bi bilo, če bi vsi pogovori o vremenu izginili. Ljudje bi se nerodno gledali in situacije bi včasih postale nevzdržne.«

Raziskave so pokazale, da se večina Slovencev zavzema za ohranitev vremena kljub nedavnim težavam, ki so zajele državo ob prvem letošnjem sneženju. Veliko težavo v ukinitvi vidi tudi »oče Facebooka«, Mark Zuckenberg, ki je ob pobudi po ukinitvi vremena tvitnil: »Če vremena ne bi bilo, bi se na Facebooku zmanjšalo število postov za približno tretjino.« Kako bi se to odražalo pri uporabi Facebooka, še ni mogoče vedeti, je še povedal za Weather.befree.com.

Evropski parlament bo o predlogu odločal v nedeljo. Kako in kaj se bodo odločili, je težko napovedati, iz virov blizu dogajanja pa smo izvedeli, da imajo poslanci že pripravljeno tehnično izvedbo ukinitve vremena.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Petra

Petra

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: