Narava okreva: V Italiji delfini, na Fužinah opaženi mamuti!

Virus COVID-19 je naravi prinesel izjemno priložnost, da se vrne v vsem svojem sijaju. Gozdovi zelenijo, vode so čiste in živali se vračajo. V Italiji delfini, pri nas: mamuti.
mamuti

Mamuti na Fužinah!

Ljubljana – Fužine, 5. 4. 2020.

Ob 9:37 smo v uredništvo začeli prejemati slike neverjetnega naravnega fenomena.

V Ljubljano se je očitno vrnil dolgodlaki mamut.

Po 3. tednu popolne karantene seveda to ni osamljen primer, ko nam je narava demonstrirala svojo izjemno moč samoobnavljanja. Mnoga velemesta poročajo, da so prvič zagledali jasno nebo, v Benetkah zopet plavajo delfini in v Indiji opice divjajo po središčih mest.

Kakšni so bili ukrepi?

Na kraj dogodka je hitro prispela policija, ki pa je s predrtimi  gumami brez denarnic, pištol in značk še hitreje odšla.

Lokalni mladeniči z noži in prepoznavnimi zlatimi verižicami okoli vratu, so situacijo namreč že obvladali in tako ni bilo potrebe po ukrepanju uradnih organih pregona.

Po njihovih besedah naj razloga za preplah ne bi bilo, za varnost je poskrbljeno, vsi skupaj pa ste takoj po koncu karantene vabljeni k okoliškim fast-food restavracijam, ki obljubljajo nove mesne specialitete.

Dolgodlaki mamut

Dolgodlaki mamut

Približana slika nam je razkrila, da gre za vrsto “dolgodlaki mamut”, ki je našo zemljo začela teptati pred 800.000 leti, izumrla pa je pred približno 4.000 leti. Najboljši so skupaj z ocvrto čebulo, ajvarjem in kumaricami. 

Ni pa to osamljen primer, ko se v Sloveniji pojavljajo pre-historična bitja. Očividci poročajo o rednemu zbiranju neandertalcev v centru Ljubljane – pri parlamentu. Bodite previdni pri skrbi za svoja življenja, varnost in imetje

Narava je torej ponovno pokazala kako neverjetna je. Je včasih kar težko verjeti, kajne?

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: