Slovenskemu narodu prekipelo: Plače poslancev so še vedno prenizke!

Da včerajšnje povišanje plač ni bilo dovolj veliko, že odmeva iz ulic Slovenije v karanteni. Narod meni, da si ministri in državni sekretarji zaslužijo bistveno več. Višje plače poslancev tako z resnimi grožnjami zahtevajo zdravstveni delavci, blagajniki in poštni dostavljavci.
parlament

6 dni po prevzemu predsedovanja, si je naša nova vlada z gospodom JJ na čelu, povišala plače. To bi bilo povsem sprejemljivo, če bi si jih povišali konkretno, tako pa so jih dvignili le za nekaj stotakov mesečno.

Slovenski narod tega preprosto ne more sprejeti in zahteva novo točko v zakonodaji: Minimalni neto dvig plače za ministre in državne sekretarje (2.000 €)

Nekateri Slovenci in Slovenke pošiljajo pritožbe na urad za varuha človekovih pravic.

V svojemu sporočilu so si enotni:
“Pa vi preživite mesec s samo 400€ povišanjem osnovne plače!”

Žal ob napačnemu času...

Slovenske ulice so zaradi splošne karantene ob izbruhu COVID-19 prazne.

Kako nerodno.

V vsakemu drugemu trenutku, bi jih zagotovo slovenski narod na ulicah objel in pozdravil s toplim nasmeškom

Na ministrstvu tokrat res niso dobro ocenili časa za tako potezo.

So pa naredili veliko drugih dobrih del:

  1. S.P.-jevcem so prepovedali delovanje, vseeno pa jim bodo za državno dobro še naprej obračunavali prispevke.
  2. Izgubili so nekaj sto tisoč mask (ki najbrž ne bi bile ustrezne).
  3. Na visokih državnih mestih so zaposlili veliko ljudi, ki si zaradi sumljivih okoliščin in grehov iz preteklosti, službe drugje niso mogli poiskati.
  4. Na ulice so zopet poslali vojsko.
  5. Ker so bistveno pametnejši od strokovnjakov iz panoge, so zmanjšali COVID-19 testiranja in tako začeli izjemno učinkovito zmanjševati novo število okuženih.
  6. (V le nekaj dneh se je preprosto nabralo preveč pozitivnih točk, da bi lahko vse navedli,…)

Medicinske sestre z resnimi grožnjami

Ko smo za mnenje povprašali zdravstvene delavke, smo naleteli na precej buren odziv. Ko so se pomirile, so sprejele oster sklep. 

Če se znesek povišanja za ministre in državne sekretarje nemudoma ne potroji, začnejo s stavko. Skupaj s sindikatom so se odločili, da so med stavko pripravljeni zastaviti nekaj človeški življenj, da se stanje v parlamentu primerno izboljša.
“Brez krvi ni pravice”, pravijo.

“Povišanje plač utemeljujejo z višjo izpostavljenostjo. Razumem jih. Če bi bila jaz tako izpostavljena, bi si tudi priborila povišico. Človeška življenja in zdravje pač imajo svojo težo. Statistično gledano je zagotovo v njihovemu poklicu več nevarnosti za okužbo kot v naši stroki.”

– Janja, medicinska sestra, COVID-19 positive

zdravnik

Slika: Zdravstveni delavec izve za krivično nizko višanje plač.

Slovensko vstajo so začele Hofer blagajničarke in OMW-jevci

Za njih so se že 7 dni po razglasitvi epidemije začela postavljati varnostna pleksi stekla in omejevanje vhodov, medtem ko v parlamentu teh ukrepov ni bilo izpeljanih. 

Ljudje za blagajnami take krivice prepoznajo in jih ne morejo preprosto spregledati.

Razumejo, da so njihove službe pri oskrbovanju ljudi z nujnimi sredstvi bistveno manj pomembne od štetja poslanskih stočlčkov.

“Vedno sem razumela, da je z državnim denarjem potrebno ravnati preudarno. Včeraj pa se mi je pripetilo nekaj, kar mi bo za vedno spremenilo življenje. V trgovino sta prišla g. Tonin in g. Koritnik ter kupila ajvar, video kamero in kondome. Potem pa sta povsem brez zaščite morala priti do mene, ki sem večino časa izpostavljena okužbi, da sta mi lahko plačala ter tako herojsko ogrozila svoja življenja. Stežka sem zadrževala solze, ko sem preštevala stotine bakrenih kovancev, s katerimi sta mi plačala.”

– Tina, Hofer doploldne, OMW popoldne in ponoči

Hofer

Kaj menijo poštarji in drugi dostavljavci?

Ker so bili tudi sami deležni finančnih krivic, so pred kratkim stavkali in zato še bolj razumejo situacijo. V njihovemu primeru se je situacija uravnovesila z kvazi ukrepi, katerim pa so se zdaj pripravljeni celo odreči in ta sredstva nameniti bolj ogroženi skupini – našim politikom, kakopak.

“400€ ??? Žaljivo! Toliko se mi je nabralo samo iz napitnine v zadnjih 32 letih dostavljanja pošte, reklam in paketov. Seveda si v težkih pogojih njihovih poklicev zaslužijo več.”

– Toni, poštar na kolesu

Pa podjetniki in samozaposleni?

Če so bili le pred nekaj dnevi S.P.-jevci še odločno proti plačevanju prispevkov, se je to zdaj spremenilo. Podjetniki so po tej krivici predlagali dvojno plačevanje prispevkov (vsaj dokler traja karantena in je več časa za različna nakazila).

Vsi lahko pomagamo! (tudi v karanteni)

Vsak dan se ob 17:20 nagnimo skozi balkone in glasno vzkliknimo I-AAA ter tako podprimo skupino borcev za naše pravice v parlamentu. Naj klic ponazarja oslovski glas – za izboljšanje naših življenj se poslanci namreč vsakodnevno borijo z oslovsko trmo.

Ali pa pošljite “ajvar50” na 1919 in tako s skromnimi 50€ podprite naše heroje.

Skupaj zmoremo!

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Uredništvo

Uredništvo

Izbrana ekipa avtorjev, ki za vas pripravlja izbrane vsebine iz Slovenije in sveta. Velikokrat trezni in brez vpliva sumljivih substanc preganjamo prevare in grdobije. Tukaj smo, da služimo.

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: