Divje prehitevanje se je končalo brez smrtnih žrtev!

Šokantno...

Več sto udeleženih voznikov je bilo vidno šokiranih ob tem prehitevanju na avtocesti pri Domžalah.

Domžale, 10. 10. 2017 17:22

Danes so se presenečeni slovenski vozniki spraševali ali vozijo po slovenskih cestah ali so po nesreči zavili v tujino. Pri nas namreč še nismo bili priča tako ekstremni vožnji, ki navadno opisuje divje Italijane ali arogantne Američane.

Eden od voznikov, Jože iz Trojan je povedal: “Vračal sem se domov – proti štajerski, ko sem pred seboj zagledal že stokrat videno situacijo. Dva tovornjaka. Eden za drugim.”

“Nato se je začelo dogajati nekaj neverjetnega,” pove Jože, še vedno vidno v šoku: “Več kot očitno je madžarski voznik kamiona začutil svojo priložnost in se divje pognal naprej.”

Po podatkih PU Ljubljana, naj bi Madžar vozil kar 82 km/h in tako začel prehitevati Romuna, ki je s hitrostjo 81,7 Km/h vozil  po njegovi desni. Bitka se je vnela!

Kmalu so ostali udeleženci v prometu ugotovili, kakšna dirka se odvija pred njihovimi očmi, zato so se v koloni pridružili dirki ter glavna junaka spodbujali z glasnimi vzkliki, hupanjem in svetlobnimo signali. Po 15 minutah dirke se je za njima nabralo že več sto ljubiteljev dirkalnih športov, ki so vzhičeno spremljali obračun avtocestnih dirkačev. “Bilo je glasno in divje! Nekateri so imeli solze v očeh, tako ganjeni so bili!!!” opisuje Jože to fantastično situacijo.

Dirka je potekala na razdalji 100 kilometrov, ko je utrujeni Romun moral priznati zmagoslavje Madžara. Množica vozil se je ob glasnem proslavljanju pognala mimo tovornjakov ter jima z različnimi ročnimi signali izkazovala podporo in čestitke za tekmovanje. Tekmovalca za izjave žal nista bila dosegljiva, saj je brezbrižni zmagovalec na naslednjem izvozu zapustil avtocesto, da bi sam proslavil svojo zmago, medtem ko je Romun izginil neznano kam.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
David

David

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: