Na urgenci v Ljubljani zopet presenetili!

Šokantno...

Pričakovano čakanje na ljubljanski urgenci naj bi bilo 2 uri, a se je razvleklo v 7 ur!

Janez iz Ljubljane je na urgenco prišel ob sedmih zjutraj, prepričan, da se bo tako izognil dolgemu čakanju. Čakalnica je zgledala obetavno, saj “obiskovalcev” skorajda ni bilo.

“Na urgenco sem prišel, ker mi zmanjkuje sape. Ko sem zagledal prazno čakalnico, sem bil sem pomirjen, saj sem si rekel, da bo tole trajalo največ 2 uri,” pove Janez.

Takoj je bil sprejet v ambulanto, kjer so mu naredili pregled pljuč, poslušali dihanje in srce. Ob devetih zjutraj mu je ena od sester pojasnila, da bo na izvide čakal dve uri: “To je bil sicer kar hud udarec, vendar sem si rekel bolje dve uri kot cel dan. To je bila zame še vedno kar dobra novica.”

Nato pa se je čakanje spremenilo v nočno moro. Ob enajstih ni bilo nikogar, prav tako ne ob dvanajstih ali enih ali dveh. “Vse, kar so mi sestre povedale, je bilo to, da se zdravniki odločajo, ali me bodo obdržali v bolnici ali ne. Ne razumem, kako se lahko odločajo 6 ur. Vprašanje je da ali ne,” je zaskrbljeno povedal Janez.

Med njegovim čakanjem se je situacija v čakalnici povsem spremenila.

“Urgenca se je napolnila in začelo me je skrbeti, ali bom sploh prišel na vrsto do naslednjega leta,” je malo v hecu in malo zares povedal Janez. Edina svetla točka njegovega dneva je bila malica, ki si jo je na srečo prinesel od doma.

“Nikoli nisem maral urgence in nesposobnih ljudi, to pa da se skupina ljudi o vprašanju ali da ali ne odloča 7 ur, je popolnoma nezaslišano!!” je ogorčeno pojasnil.

Klikni spodaj in nasmeti zidove socialnih omrežij še svojim prijateljem:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Petra

Petra

Dodajte svoj komentar na novico

Najbolj brano ta mesec: